Antalya’nın Kaş ilçesinde Kaş Barak Kadın Kooperatifi üyelerine, “kooperatifçilik” ve “gıda güvenliği ve hijyen” eğitimi verildi.
Antalya’nın Kaş ilçesinde Kaş Barak Kadın Kooperatifi üyelerine, “kooperatifçilik” ve “gıda güvenliği ve hijyen” eğitimi verildi.
“Kaş Kırsalında Yöresel Ürünler Turizmle Buluşuyor” projesinin sürdürülebilir kalkınma için önemli kuruluşu olan Kadın Kooperatifince tarhana, keçiboynuzu pekmezi, erişte, nerdek, nişasta, bulgur gibi ürünlerin üretilmesi hedefleniyor.
Projede, Kaş kırsalına ait yöresel ürünlerin üretimi ve sürdürülmesi teşvik ediliyor. Bu çerçevede kırsala özgü Barak Kilimi, Gömbe Tarhanası, Margaz Üzümü, İslamlar Tahini ve Kaş Zeytinyağı Sabunu gibi ürünler tüketiciyle buluşturulacak. Tüketiciler, ürünlere kurulacak yöresel ürün pazar yeri teşhir alanı, yerel pazar ve online satış kanalları yoluyla ulaşabilecek.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kaş Belediye Başkanlığı sahipliğinde planlanan proje çerçevesinde eğitim programı gerçekleştirildi.
Bu doğrultuda kooperatif yoluyla üretilecek ya da yerelde üretilen yöresel ürünlerin tanıtım ve pazarlamasının yapılmasını sağlayacak kadın kooperatifi üyelerinin bilinçlenmesi amacıyla eğitim düzenlendi.
Kaş Belediyesi Toplantı Salonundaki etkinliğin ilk gününde üyelere, “kooperatifçilik” eğitimi verildi. Eğitim ve danışmanlık şirketi görevlisi Hamza Kocakaya, kooperatiflerin yasal yükümlülükleri, satın alma süreçleri, kooperatifçilik ilke ve kuralları, kanunu, pazarlama ve tanıtım konusundaki girişimcilik desteklerine ilişkin bilgileri anlattı.
İkinci günde “gıda güvenliği ve hijyen” eğitimi verildi. Gıda Mühendisi Ayşegül Bektaş, ürünlerin hazırlık, ambalajlama, etiketleme usulleri, saklama koşulları, güvenli gıda üretiminin yasal gereklilikleri, alanları ve hijyeni gibi konularda bilgilendirmede bulundu.